"Животът е комбинация от магия и паста“.
-Федерико Фелини
Всички знаем колко е важно редовното хранене. Всички диетолози и лекари препоръчват 3 основни хранения и 2 бързи закуски между тях.
Естествено не просто броя на храненията е важно. Важно е и с какво се храните. Казват, че закуската и обяда трябва да са по-обилни, а вечерята по-лека, за да може през ноща организма да обработи храната.
Ето моя вариант за лека, неместна рецепта за паста с песто, която засища, без да оставя чувството за подут стомах. А и е изключително лесна за приготвяне. Всичко, от което се нуждаете е пакет паста, чери домати, песто (може да се купи готово от магазина или да си го направите сами) и пармезан за паста. Резултатът е лека вечеря ала италиано!
Фузилите се сваряват според указанието на опаковката. Изцеждат се и се оставят за няколко минути да поизстинат. Добавят им се нарязани на половина чери домати, зехтин, песто и пармезан.
Единственото, което остава е чаша вино и приятна компания.