Италиански изкушения: Фузили с чери домати и песто

"Животът е комбинация от магия и паста“.
-Федерико Фелини

Всички знаем колко е важно редовното хранене. Всички диетолози  и лекари препоръчват 3 основни хранения и 2 бързи закуски между тях.


Естествено не просто броя на храненията  е важно. Важно е и с какво се храните. Казват, че закуската и обяда трябва да са по-обилни, а вечерята по-лека, за да може през ноща организма да обработи храната.
Ето моя вариант за лека, неместна рецепта за паста с песто, която засища, без да оставя чувството за подут стомах. А и е изключително лесна за приготвяне. Всичко, от което се нуждаете е пакет паста, чери домати, песто (може да се купи готово от магазина или да си го направите сами) и пармезан за паста. Резултатът е лека вечеря ала италиано!
Фузили с чери домати, пармезан и песто
Фузилите се сваряват според указанието на опаковката. Изцеждат се и се оставят за няколко минути да поизстинат. Добавят им се нарязани на половина чери домати, зехтин, песто и пармезан.

Единственото, което остава е чаша вино и приятна компания.



Етикети: , , , ,