Отдавна разглеждам рецепти за тост с авокадо. Един бърз поглед в пинтерест и вече съм гладна. Никога не съм яла авокадо на филийка, само в салата, дори не знаех, че може така. Любопитството ми ( и чревоугодника в мен) надделя и реших и аз да бъда модерна и да си направя такава здравословна закуска. В същност, при мен се получи нещо между следобедна закуска и вечеря. но както и да е. Разрових се в добрия стар Пинтерест, за да си харесам рецепта. Те са всякакви видове с всякакви съставки. В крайна сметка не съм използвала някаква конкретна рецепта. Просто прочетох как става, а ето и моята версия на ястието с пържено яйце.
Тост с авокадо и яйце
Необходими съставки:
- 1 авокадо;
- филийки хляб;
- песто;
- яйца;
Начин на приготвяне:
Обелете и нарежете авокадото на малки парченца. Смесете го с пестото и го оставете на страни за сега. Изпържете яйцата и изпечете филийките до златисто. Покрийте всяка филийка със сместа от авокадо и поставете яйце отгоре й. И това е, вкусно, бързо и полезно.
П.С. Розето е един прекрасен избор, ако решите да го изпробвате за вечеря с чаша вино.
Етикети: авокадо, Готвене, рецепта, розе, тост, яйце