Щрудел с ябълки и канела

„Готвенето е като любовта. В него трябва да се навлиза с огромно желание, или въобще да не се захваща.“ 
-Хариет ван Хорн




Винаги съм обичала есента, заради изобилието от храна, което предлага (признавам си, лакома съм). Обожавам миризмата на карамел, кестени, печени ябълки...
Това е сезонът, който сближава. Обожавам моментите, в които цялото семейство се върти в кухнята и помага за приготвянето на храната...
За това, в три поредни седмици ще ви покажа любимите си рецепти включващи типичните есенни съставки: кестени, канела, тиква.
Ето и първата:


Щрудел с ябълки и канела

Обожавам този щрудел. Баба ми го приготвя с такава любов, че ароматът му се е запечатал в съзнанието ми и всеки път, когато ми замирише на ябълки и канела се сещам за него.
Ето и рецептата:

Необходими съставки:

* Пакет точени кори;
* 3 настъргани ябълки;
* Пакет канела;
* Шепа орехи, нарязани на ситно;
* Чаена чаша захар;
* Олио.

Начин на приготвяне:

Смесете канелата, орехите и захарта. Отцедете добре настърганите ябълки. Разстелете точените кори. Започнете следната процедура:
Взимате 2 кори, намазвате ги с олио. Поръсвате ги с настърганите ябълки и сместа с канела и захар. Навивате на руло и поставяте в тавичка за печене. Повтаряте, докато използвате всички кори. Подредените в тавата рула се пекат в предварително загрята фурна докато покафенеят.  Можете да ги поръсите със захар, която ще се карамелизира при печенето и ще добави допълнителен аромат и вкус.
Щруделите са прекрасно решение за закуска, следобедна закуска, кафе с приятелка и винаги, когато ви се дояде нещо сладко! 


Снимки: Pinterest 

Ако статията ви е харесала, последвайте  Кексът и Гладът във Фейсбук/Инстаграм за още интересни вдъхновения!

Етикети: , , , , ,