„Готварството не е химия. То е изкуство. То изисква инстинкт и вкус, а не точни мерки.“ Марсел Булестин, френски ресторантьор
Винаги съм била почитател на комбинацията сладко и солено, когато става въпрос за храна.
Зеленчуци с мед, свинско с боровинки, пица с ананас и банан...
Именно последното е рецептата, която ще споделя.
Пица Хавай
Необходими продукти:
* Тесто за пица;
* Доматено пюре;
* Сладка Царевица от консерва;
* Парчета Ананас от консерва;
* Шунка;
* Кашкавал;
Начин на приготвяне:
Едва ли има някой, който да не знае как се прави пица, за това ще преминем направо към печенето. След като сме наредили продуктите върху намазаното с доматено пюре тесто, печем в предварително загрята на 200 градуса фурна докато кашкавалът отгоре се запече.
И накрая: чаша хубаво вино и любим сос са идеалните приятели за маса на това екзоточно изкушение!
Bon Apetit!
Снимки: Pinterest
Ако статията ви е харесала, последвайте Кексът и Гладът във Фейсбук/Инстаграм за още интересни вдъхновения!
Етикети: ананас, банан, вкуснотии, кашкавал, пица, рецепти, хавай, шунка