Кулинарни изкушения: Пица Хавай


„Готварството не е химия. То е изкуство. То изисква инстинкт и вкус, а не точни мерки.“ Марсел Булестин, френски ресторантьор



Винаги съм била почитател на комбинацията сладко и солено, когато става въпрос за храна.
Зеленчуци с мед, свинско с боровинки, пица с ананас и банан...
Именно последното е рецептата, която ще споделя.

Пица Хавай

Необходими продукти:
* Тесто за пица;
* Доматено пюре;
* Сладка Царевица от консерва;
* Парчета Ананас от консерва;
* Шунка;
* Кашкавал;

Начин на приготвяне:
Едва ли има някой, който да не знае как се прави пица, за това ще преминем направо към печенето. След като сме наредили продуктите върху намазаното с доматено пюре тесто, печем в предварително загрята на 200 градуса фурна докато кашкавалът отгоре се запече.
И накрая: чаша хубаво вино и любим сос са идеалните приятели за маса на това екзоточно изкушение!
Bon Apetit!

Снимки: Pinterest


Ако статията ви е харесала, последвайте  Кексът и Гладът във Фейсбук/Инстаграм за още интересни вдъхновения!

Етикети: , , , , , , ,