12 причини да обичам месец Декември

 Декември. Камина и време за размисъл. Пухени завивки и прегръдки, докосващи душата ти. Топло мляко, парче черен шоколад и преплетени пръсти. Пукащ огън и сняг до коленете… 

В живота на всеки човек идва момент, в който света сякаш магически става по-красив, по-вдъхновен, по-вълшебен. За мен този момент е цял месец, месец Декември. Последния от годината, първия на зимата, най-студения и най-топлия. Обичам го не само защото е месецът на рождения ми ден. Ето още 12 причини за това:



* Декември е най-топлият месец. Най-топлият за душата, защото няма нищо по-сгряващо я, като топлата прегръдка на любим човек в студеното време. 


* Декември е празник. Въпреки, че празниците са чак в края на месеца, настроението и подготовката за тях започват още от края на Ноември. За това прекарваме целия Декември в празнично настроение и подготовка.


* Декември е семейство. Когато започваме да мислим за любимите ни хора, планираме времето, което ще прекараме с тях по време на празниците.


* Декември е край. Краят на годината. 


* Декември в начало. Началото на последният месец от годината. Времето на равносмета. На планиране, на вдъхновение.



* Декември е ароматна бомба. Ванилия, канела, аромат на десерти, аромат на домашен уют. 


* Декември е усмивка. Усмивката на децата, радващи се на падналия сняг, борещи се в него. 


* Декември е история. Историята, която разказва любимата ни книга, прочетена в снежен мързелив неделен следобед. 


* Декември е вляскава черна рокля, високи обувки и червено червило. Декември е месеца на партитата и времето на най-бляскавия ни вид. 


* Декември е промяна. Тогава се поражда желанието за нещо ново, нещо различно, желанието за  едни по-интересни, по-вълнуващи 365 дни, които предстоят.


* Декември е подарък. Подаръкът, който ни поднася животът. Възможността да се радваме на това, което имаме, да работим за да постигнем мечтите си, да обичаме близките си. 


*Декември е месецът на вълшебствата. 


Етикети: , ,